Welkom !!Let op !

De tekst op deze pagina is afkomstig van onze oude website. Om de websites die naar onze oude website een linkje geplaatst hebben niet op een lege pagina uit te laten komen tonen we deze specifieke pagina nog wel als onderdeel van het archief. Deze pagina zal tijdelijk beschikbaar zijn; enkel tijdens de transitie periode naar de nieuwe website.

De informatie op deze specifieke pagina van onze website kan dan ook verouderd zijn.Op het eerste gezicht lijkt de NSD Powerball (ontworpen door ruimtevaartorganisatie NASA) niet op een fitnessapparaat. Echter...schijn bedriegt! De NSD Powerball is een gyroscoop die een immens beroep kan doen op uw spieren! Door middel van deze gyroscopische werking; "een snel roterend lichaam dat symmetrisch om zijn omwentelingsas is gebouwd en als stabilisator werkt" kan de kern snelheden halen van meer dan 14.000 omwentelingen per minuut, waardoor meer dan 20 kilo aan kracht wordt gegenereerd… en dat voel je!

Werking:
U zult begrijpen dat het erg moeilijk is om op een website uit te leggen wat de Powerball precies met je doet. Toch doen we op de werking pagina een poging. Ook kunt u natuurlijk direct onze filmpjes bekijken. Eigenlijk moet je hem gewoon proberen. Wij verzekeren dat u verbaast zult staan van de kracht van de Powerball! Dit is het leukste kado dat u zichzelf ooit heeft gegeven!


Wat kan ik ermee?
De Powerball is onmisbaar bij alle sporten waarbij het aankomt op een krachtige hand; zoals tennis, honkbal, surfen en roeien. Maar ook de coördinatie van de hand, pols en arm kan met behulp van de PowerBall sterk worden verbeterd. Uiterst belangrijk voor darters, bijvoorbeeld. Hulpmiddel tegen RSI, Tintelende vingers, pijnlijke schouders en een zeurend gevoel in de arm. Bijna iedereen die regelmatig met een computer werkt kent deze klachten. RSI (repetitive strain injury) is een kwaal die helaas steeds vaker voorkomt. Bovendien is RSI maar moeilijk te genezen. RSI ('muisarm') heeft vooral te maken met lichaamshouding en regelmatig terugkerende bewegingen. Het voorkomen van RSI moet dan ook in die dingen worden gezocht. Amerikaanse fysiotherapeuten zetten in revalidatieprocessen steeds vaker de PowerBall in. En ze zijn uitermate enthousiast over de resultaten.* De PowerBall zorgt voor een betere doorbloeding en is daardoor hèt hulpmiddel ter voorkoming van RSI, Carpal Tunnel Syndrome en Rotator Cuff Syndrome.
 
De optionele speedmeter is een aanrader wanneer u de Powerball gaat gebruiken om te revalideren en/of trainen. U kunt met de speedmeter uw eigen trainingsschema gaan volgen. De speedmeter heeft de volgende functies:

- Hoogst gemeten snelheid weergave. (2 records)
- Werkelijke toerental van het moment dat je kijkt.
- Aantal omwentelingen.
- Duurtest over 30, 60 en 90 seconden.

De Powerball techno heeft een al ingebouwde speedmeter die alleen de hoogste snelheid kan weergeven.
De speedmeter in de techno powerball werkt voor 100% op uw spierkracht en is dus een echt technisch hoogstandje!

Denkt u te beschikken over een goede coordinatie en krachtige armen? Bewijs dit dan door een top10 plaats te veroveren in de orginele Powerball TOP100! Wij zijn enkele maanden geleden met dit unieke project gestart. Powerballtop100.nl