Welkom !!Let op !

De tekst op deze pagina is afkomstig van onze oude website. Om de websites die naar onze oude website een linkje geplaatst hebben niet op een lege pagina uit te laten komen tonen we deze specifieke pagina nog wel als onderdeel van het archief. Deze pagina zal tijdelijk beschikbaar zijn; enkel tijdens de transitie periode naar de nieuwe website.

De informatie op deze specifieke pagina van onze website kan dan ook verouderd zijn.

Als u op zoek bent naar up-to-date informatie over hoe de powerball nou precies werkt bezoek dan onze Hoe werkt een Powerball pagina.De Powerball werd oorspronkelijk ontworpen voor de ruimtevaartorganisatie NASA. Omdat gewichtheffen in de ruimte vrij zinloos is werd er aan een zo goedkoop mogelijk alternatief gewerkt met de Powerball als resultaat.
 
1. Stalen kern van 200 gram.
2. Onverwoestbaar omhulsel.
3. Roterende as.
4. Roterende as + kern.
5. Antislip band.
6. Wristwrap aansluiting.
7. Schroefjes voor omhulsel.

De Powerball werkt hetzelfde als een gyroscoop. De gele kern kan heel hard om zijn as draaien. Om deze draaiende beweging aan te drijven maakt u een bepaalde polsbeweging. (zie onze filmpjes) Als de kern hard genoeg ronddraaid dan gaat deze ook nog om zijn as draaien. (3. roterende as). Door deze bewegingen ontstaat er een middelpuntvliedende kracht die omdat u in de Powerball blijft knijpen op uw handen/armen worden uitgeoefend. De middelpuntvliedende kracht die er op wordt uitgeoefend is enorm groot! Dit kan oplopen tot zo'n 20KG. Door verschillende oefeningen te doen kunt u verschillende spiergroepen trainen.

De spiergroepen die u kunt trainen met een Powerball zijn:
- Polsen / Hand
- Onderarm
- Biceps
- Triceps
- Schouders

Kort samengevat. De Powerball is uw ultieme trainingspartner. Zwaarder dan gewichtheffen en kleiner van formaat!

In een wereld van goedkope immitatieproducten zijn er natuurlijk ook al immitaties van de Powerball op de markt gebracht. Deze kunnen echter niet tippen aan de prestaties van de orginele Powerball! De beste immitatie powerballs halen maximale snelheden van rond de 9000rpm terwijl de orginele Powerball snelheden boven de 15,000 rpm kan halen zonder de kleinste vibratie!

De verkopen van de Powerballs kwamen onlangs in een enorme stroomversnelling terrecht na de release van de speedmeter. De speedmeter kan de snelheid van de kern meten en kan hier een aantal berekeningen op uitvoeren zodat u de gemiddelde snelheid, hoogste snelheid en huidige snelheid kan aflezen. Dit helpt u om bij te houden wat uw vooruitgang is, en het wordt met de speedmeter ook mogelijk u te meten met andere Powerball gebruikers.
Zie ook: http://www.powerballtop100.nl

Koop vandaag uw eigen Powerball en ontdek de uitgebreide mogelijkheden!
Bestel hier een Powerball!